Ukrudtsmiddel

Langt de fleste ukrudtsmidler der benyttes af private have ejere, såsom Roundup, Glyphosat, er baseret på aktivstoffet glyphosat, som er et molekyle, der virker på planter, men ikke på hverken insekter, pattedyr eller mennesker.
Glyphosat forhindrer dannelsen af visse aminosyrer, som er nødvendige for plantens vækst og overlevelse, og planten vil derfor visne og dø indenfor 1 til 2 uger. Når ukrudtsplanten sprøjtes med disse ukrudtsmidler, optages glyphosat straks gennem plantens grønne dele - det vil sige blade, blomster, stængler og bark - og transporteres rundt i hele planten og ned i rødderne. Derfor skal man ramme bladene når man sprøjter.
Kommer ukrudtsmidlet på jorden, når der sprøjtes vil det straks binde sig direkte til jordpartiklerne og derefter nedbrydes af jordens mikroorganismer til fosfat, kuldioxid, nitrat og vand - stoffer, der allerede forekommer naturligt i jorden. Men undgå at gå på det sprøjtede areal og samtidig gå på en græsplæne, det vil give fodspor af gule pletter. Man behøver ikke være bekymret for blomsterløg, der ligger nede i jorden. Roundup har ingen effekt i jorden, fordi Roundup kun virker gennem de grønne blade og stængler.

Ukrudtsmidler i koncentreret form sparer dig for rigtig mange penge. Når disse midler blandes op med vand i de rigtige forhold, kommer du ned på en liter færdigblandet ukrudtsmiddel der ligger mellem 5 og 10 kr. hvilket jo må siges at være væsentligt billigere end de færdigblandende dunke man kan købe rundt omkring!!

Under Kategorier