Nye produkter

Nye produkter

Slip af med mus og rotter!

I: Hus & Have På: Klik: 2003

Mus og rotter kan være en plage og laver ofte store skader.

Hvordan kender man forskel på en mus og en rotte?

Det er for de fleste ikke noget problem, at se forskel på en rotte og en mus. Men hvis du ikke har set skadedyret, kan du blot kaste et blik på dens afføring. Her er rottens nemlig temmelig store i forhold til musens, og kan måle op til et par centimeter i længden.

Hvad spiser de?

Mus og rotter betegnes som altædende, med en særlig forkærlighed for kornprodukter.

Hvordan kan mus og rotter forårsage skader?

Mus og rotter gnaver i stort set alt i deres jagt på mad. De kan derfor forsage store skader på isolering, vægge osv. I værste tilfælde kan de ødelægge el-installationer der føre til kortslutninger og brand. Derudover udgør mus og rotters kontakt med fødevare en alvorlig smittefare

Kan jeg forbygge?

Mus og rotter kan komme ind af selv meget små huller. Det vil derfor være så godt som umuligt, at gøre sit hus 100 % gnaversikkert. Men du kan starte med at spærre de mest oplagte huller. Hvis du har ventilationshuller, kan du med fordel montere et fintmasket metalnet. Du skal være opmærksom på ikke at komme til at dække hullerne helt til, da dette kan give fugtproblemer.  

Hvordan bekæmper du mus og rotter med fælder?

Hos GrovvareCentret anbefaler vi en kraftig model som F.eks. POWERsnap, SUPERsnap eller en almindelig metalmusefælde. Dette er for at sikre sig at skadedyrene dør med det samme. Herudover er det altid bedre at købe for 2-3 fælder for meget end for lidt.

Vi har naturligvis også fælder til dem der gerne vil fange dem levende, uden at gøre skade på dem. Hvis du vælger denne metode, skal du dog være opmærksom på ikke at slippe dem fri i byerne og med god afstand til huset og. Ellers er sandsynligheden for at de vender tilbage stor.

Lokkemaden skal gerne dufte godt, her kan man bl.a. bruge rosiner, spegepølse, peanutbutter, chokolade eller Nara Lura genbrugelig lokkemad.

Hvor skal jeg placere min fælde?

På grund af mus og rotters naturlige frygt for åbne områder, færdes de ofte langs vægge og mørke afkroge. Derfor er disse selvfølgelig de mest optimale steder at placere en fælde.

Se vores udvalg af fælder til mus her

Se vores udvalg af fælder til rotter her