Nye produkter

Nye produkter

Sådan giver du din græsplæne førstehjælp

I: Hus & Have På: Klik: 1093

Sommeren 2018 har budt på meget små mængder regnvand og desværre har det en meget kedelig effekt på vores græsplæner. De dele af plænen der har overlevet tørken, begynder selvfølgelig at vokse igen når regnen vender tilbage.

Men selvom det først og fremmest er regn der skal til, er der alligevel nogle ting du selv kan gøre. De steder hvor plænen er hårdest ramt kan du forbedre jordkvaliteten ved at tilføre topdressing eller anden jord der hjælper med at holde på fugten. Du skal blot sprede et tyndt lag jord ud over det ønskede område og derefter efterså med græsfrø. (ca. 3 kg. Pr. 100 m2) Dette giver en ung og frisk græsplæne til foråret.

Når regnen vender tilbage, kan du med fordel hjælpe græsset på vej ved at bruge NPK 14-3-15 derved giver du din plæne mest optimale vækstbetingelser. Du skal ca. bruge 3 kg. Pr. 100 m2

I forbindelse med væksten, optages der store mængder kalk fra jorden. Når den kalk forsvinder, øges jordens surhed og påvirker græssets trivsel negativt. Derfor er det vigtigt at man i efteråret supplerer med kalk, ca. 100 g. kalk pr. m2 om året.