Nye produkter

Nye produkter

Kakao-Flis®

I: Hus & Have På: Klik: 999

Kakao-Flis er relativ ukendt på markedet endnu. Mange kender det allerede, men der er stadigvæk rigtig mange der slet ikke har hørt om det før. Det vil vi prøve at gøre noget ved, og her komme med en beskrivelse af alle dens egenskaber og hvorfor det skulle være en god ide at bruge nogle penge på dette fantastiske produkt til din have.

Kakao-Flis består af skallerne fra kakaobønner, der har været brugt til fremstilling af chokolade. Skallerne har den egenskab at når de bliver våde, eller vandet, så fremkommer der en naturlig form for "lim" som binder skallerne sammen, og efter kort tid danner en porøs skorpe, der derfor kan ligge på skråninger uden at falde ned, eller modstår blæst. 

Følgende punkter er værd at fremhæve når man snakker om Kakao-Flis, og vil gennemgås punkt for punkt længere nede i teksten.

- Holder ukrudtet nede.

- Giver naturlig næring til planterne.

- Holder på fugten - pH værdi 5-6.

- Hæmmer dræbersnegle.

- Formuldes til humus med ca. 1-2 cm om året.


Holder ukrudtet nede.

Som nævnt tidligere dannes denne porøs skorpe, efter kakao-flis'en er blevet vandet, og som forhindrer alt lys/sollys i at trænge ned til ukrudtet, som dermed dør fordi det ikke får næring nok. Ved brug af Kakao-Flis er det vigtigt at man fjerner alt ukrudt der allerede er vokset/spirret i det bed, potte, eller skråning man vil benytte. Når det tidligere ukrudt er fjernet, lægges der et lag kakao-flis ud i tykkelsen fra 3-5 cm, vandes efterfølgende, og så er det slut med spirende ukrudt i din have.

Husk at kakao-flis nedbrydes med 1-2 cm om året. så hvert forår er det en god ide at ligge tilsvarende mængde nyt kakao-flis på igen.

Dræbersnegle

Hvorfor overhovedet være på vagt overfor dræbersnegle.?
Dræbersnegle er kødædende, og ikke som de danske snegle, nemlig vegetarer. Dræbersnegle spiser døde dyr, ekskrementer, osv. og deres slim kan indeholde colibakterier. 
Dette kan vi komme i forekøbet med Kakao-Flis.. for det hæmmer nemlig dræbersnegle.

Kakao og chokolade indeholder nemlig koffein og theobrom, som er gift for dræbersnegle, myrer, biller, osv. derfor krævler dræbersneglene ikke over områder hvor der ligger Kakao-Flis.
Om foråret - Undgå dræbersnegle ved at ligge et tyndt lag 2-3 cm. de steder hvor du ikke ønsker de skal komme. (Blomsterbede, køkken/urtehave, højbede, potter og under jordbær og frugtbuske)
Om efteråret - Dræbersnegle elsker at ligge æg i almindeligt barkflis. de ligger typisk æg mellem september og november. Så sørg for der ligger et tyndt lag Kakao-Flis, så holder de sig væk.
.

God info når du benytter Kakao-Flis

Brug aldrig et tykkere lag end 5 cm Kakao-Flis

Kakao-Flis er ikke velegnet til sumpede eller våde arealer. Ligeledes egner det sig ikke til gangstier, eller områder der betrædes meget. Ej heller drivhuse egner det sig til

Husk at benytte en maske hvis du ligger Kakao-Flis ud i blæsevejr. 

Husk at opbevare overskydende Kakao-Flis tørt. Det tåler ikke fugt, og big-bags er ikke vandtætte.

Den naturlige lim der binder skallerne sammen, kan efter meget våde perioder blive vasket ud. Her er det nødvendigt at ligge et nyt lag på for at beholde den samme effekt.

Uskadelig skimmelsvamp kan vise sig på Kakao-Flis lige efter det er lagt (vandet), eller i varme fugtige perioder.

Kakao-Flis holder på fugten og er derfor meget velegnet til surbundsplanter feks. Rododendron

Skadevoldere såsom snudebiller, tæger, æblehvepse, snegle, mm tåler ikke den proces der sker når Kakao-Flis nedbrydes. Derfor er det genialt at ligge under feks. roser, rododendron, havebuske, frugttræer mm i det vinteren over, eller i det tidlige forår